Kao u najboljim danima: Rapsodija Milana na startu nokaut-faze

Odigrane još četiri utakmice nokaut faze Evropa lige

15.02.2024. 23:01
  • Podijeli:
milan reuters-65ce897acfbef.webp Foto: Reuters

Milana ubjedljivom pobjedom protiv francuskog Rennesa rezultatom 3:0 otvorili su nokaut-fazu Evropa lige i zakoračili u osminu finala.

Milan je od samog starta pokazao da silno želi dobar rezultat u drugom po jačini takmičenju u Evropi, nakon ispadanja iz Lige prvaka, a to se moglo zaključiti i po najjačoj postavi koju je izveo trener Stefano Pioli.

Utakmica je otvorena prečkom Rafaela Leaa kojom je najavio odličnu utakmicu. Na prvi gol smo čekali pola sata, a onda je Ruben Loftus-Cheek pogodio glavom nakon ubačaja Alessandra Florenzija s desne strane.

Na samom startu drugog dijela povremeni engleski reprezentativac postiže i drugi gol na ovoj utakmici, a ovoga puta asistirao mu je Simon Kjaer.

Najljepši detalj čekali smo do 53. minute. Milanov ubitačni tandem s lijeve strane, kojeg čine Rafael Leao i Theo Hernandez, odigrao je savršenu akciju i dupli pas za gol koji će se dugo pamtiti.

Leao je petom odigrao na stranu za Hernandeza, francuski bek odigrava iz prve povratnu, a Leao iz prve pogađa za 3:0.

To je bio i konačan rezultat, a u preostalim utakmicama šesnaestine finala Evropske lige izdvaja se potpuno senzacionalan trijumf Qarabaga na gostovanju Bragi rezultatom 4:2. Benfica je savladala Toulouse golom iz penala u 98. minuti, a Lens i Freiburg su odigrali bez golova.

Svi rezultati Evropske lige:

Milan - Rennes 3:0

Benfica - Toulouse 2:1

Lens - Freiburg 0:0

Braga - Qarabag 2:4

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()