Kaneovo prokletstvo – uspio je da “pokvari” i Bayern

Uspio je Englez da "pokvari" i Bayern Minhen, koji je osvojio 11 vezanih titula u domaćem prvenstvu

02.04.2024. 18:44
  • Podijeli:
bayern kane reuters-64eb977209d14.webp Foto: Reuters

Otišao je iz Tottenhema Harry Kane kako bi konačno podigao trofej, ali to pusto prokletstvo koje ga prati od starta karijere još uvijek traje. Uspio je Englez da "pokvari" i Bayern Minhen, koji je osvojio 11 vezanih titula u domaćem prvenstvu.

Ako ne računamo Audi kup, vrijedan Englezima koliko i trofej sa prijateljskog turnira, što i jeste, Kane ništa nije mogao da osvoji u karijeri sa klubom.

Posljednji udarac koji je Bayern Minhen dobio ove sezone bio je proteklog vikenda kada je Borussia Dortmund pobijedila šampiona Njemačke sa 2:0 na gostujućem terenu.

Ekipa Thomasa Tuchela na pragu je da izgubi titulu od Bayera iz Leverkusena koji, zanimljivo, do sada nikada u historiji nije bio šampion Njemačke – baš do dolaska Kanea u Bundesligu.

Kane jeste najbolji fudbaler Bayerna, jeste postigao 31 gol na 27 mečeva u Bundesligi, jeste upisao sedam asistencija, ali jednostavno ne može da dođe do trofeja.

Prvo su Bavarci poraženi u Superkupu Njemačke od Leipziga (3:0), zatim su ispali u Kupu Njemačke od trećeligaša Sarbruckena (2:1), dok im je posljednja nada trofej Lige šampiona.

Kane i ekipa će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv kluba čiji je upravo on bio fan kao dječak – Arsenala. Ukoliko prođu Arsenal, Bavarci će igrati protiv boljeg iz dvomeča, Real Madrid – Manchester City.

Na sreću Engleza, njegov bivši klub Tottenham, takođe, nije u borbi za neki od trofeja ove godine, ali to mu sigurno neće biti velika utjeha.

Posljednji put je Bayern izgubio titulu u sezoni 2011/12, kada je Kane bio na početku svoje karijere i na pozajmici u Milwallu.

Ukoliko Leverkusen upiše pobjedu u tri naredna meča i matematički će obezbijediti titulu, a ukoliko Bavarci pretrpe još neki poraz do tada i ranije mogu da podignu šampionski pehar.

Sve to sigurno boli Kanea, koji je nakon transfera sigurno već upisao barem jedan od četiri moguća pehara.

Prvi put će se desiti i da Francuz Kingsley Coman neće postati nacionalni prvak i prekinuće svoj nevjerovatan niz od 12. vezanih titula.

Koman je sa Juventusom, Paris Saint Germainom i Bayernom do ove godine uvijek bio prvak, a male su šanse da se to desi i sada.

Kane je nekoliko puta bio na korak od trofeja. Prvi put u Liga Kupu i sezoni 2014/15, ali i u istom takmičenju potom i 2020/21.

Kada je u pitanju Liga šampiona, sa Tottenhemom je osvojio drugo mjesto 2018/19.

Sa reprezentacijom bio je drugoplasiran na Evropskom prvenstvu 2020, a godinu dana ranije je sa nacinalnim timom završio na trećem mjestu Lige nacija.

Ugovor Kanea u Bayernu vezuje do 2027. godine, te nam ostaje da sačekamo i vidimo da li će Kane konačno uspjeti da osvoji prvi trofej u karijeri.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()