Kakva dominacija: Ronaldo oborio sve rekorde, kao da je svaki gol njegov

Prvi igrač u istoriji fudbala koji je osvojio titulu najboljeg strijelca sezone u četiri različite nacionalne lige

29.05.2024. 14:55
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo-6615013471be5.webp Foto: AP Photo/Tanjug

Kristijano Ronaldo završio je prvu punu sezonu Saudijske profesionalne lige u velikom stilu nakon što je oborio rekord sa najviše golova postignutih u sezoni.

Umeču posljednjeg, 34. kola Al Nasr je pobijedio Al Itihad sa 4:2, a Ronaldo je postigao dva gola čime je stigao do rekordne brojke od 35 golova u sezoni.

Dosadašnji rekord držao je bivši napadač upravo Al Nasra Marokanac Abderazak Hamdala, koji je postigao 34 gola u sezoni 2018/19. Ovo nije jedini rekord koji je neuništivi Kristijano Ronaldo srušio. Ovaj drugi je mnogo značajniji.


Naime, on je sada postao prvi igrač u istoriji fudbala koji je osvojio titulu najboljeg strijelca sezone u četiri različite nacionalne lige. Prethodno je bio najbolji strijelac u Engleskoj (sa Mančester junajtedom u sezoni 2007/08.), Španiji (tri puta sa Real Madridom u sezonama 2010/11, 2013/14. i 2014/15.) i Italiji (sa Juventusom u sezoni 2020/21.).

Sada je na ovu listu dodao i Saudijsku Arabiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()