Kako je Mourinho predvidio Hazardov pad

Briljirao u Chelseaju, dok je Realu bio posmatrač

10.10.2023. 22:25
  • Podijeli:
eden hazard reuters-6460af7fd0771.webp Foto: Reuters

Jedan od najboljih belgijskih fudbalera svih vremena Eden Hazard danas je objavio kraj igračke karijere.

Eden je bio fenomenalan igrač sve do unazad tri godine kada se totalno zapustio, a fudbal ostavio po strani. Stoga se i oprostio mnogo ranije od očekivanog, u 32. godini.

U karijeri je igrao za samo tri kluba. Bio je odličan u Lilleu zbog čega je privukao pažnju Chelseaja. Briljirao je za londonske "Plavce" među koje je stigao 2012. godine za 35 miliona eura

Proveo je sedam godina prije nego je otišao u Real u transferu vrijednom čak 115 miliona eura.

Sjajnog Belgijanca u Chelseaju je dvije sezone vodio Jose Mourinho, a zajedno su bili prvaci Engleske 2015. godine.

U toj sezoni Hazard je odigrao 52 utakmice i dao 19 golova uz 13 asistencija. Bio je Chelseajev ključni igrač i svi su mu se divili, a Mourinho je tada upozoravao kako bi on mogao imati problema s povredama.

"Dečko je strašan igrač i fizički je jak, ali ako se neće čuvati doći će dan kad nećemo imati Edena Hazarda. Trpi puno udaraca", rekao je Mourinho.


I portugalski stručnjak je bio u pravu. Hazard je imao mnogo problema s povredama u Realu, pa i s kilažom zbog čega se u Madridu nije predstavio u najboljem svjetlu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()