Juventusove zvijezde ljude na Allegrija zbog taktike u Sevilli

Stara dama poražena nakon produžetaka u polufinalu Evropa lige

19.05.2023. 18:04
  • Podijeli:
masimiliano_allegri - reuters-1665517920588.webp Foto: Reuters

Sevilla je u dramatičnom revanšu polufinala Evropa lige pobijedila Juventus u produžetku 2:1 i sedmi put se plasirala u finale ovog takmičenja u kojem će 31. maja u Budimpešti igrati protiv Rome koja je s ukupnih 1:0 bila bolja od Leverkusena. Dan nakon utakmice La Repubblica je objavila pobunu u svlačionici Juventusa.

Predvode je Angel Di Maria, Federico Chiesa i Juan Cuadrado, koji zamjeraju treneru Massimilianu Allegriju defenzivnu postavu u Sevilli. Uoči utakmice Kolumbijac Cuadrado je izjavio kako će Juventus visoko pritisnuti Sevillu, ali samo ako im trener Allegri to dozvoli. Ofanzivci Juventusa iziritirani su i zbunjeni taktikama svoga trenera.

Posebno nezadovoljni su Di Maria i Cuadrado, koji smatraju kako je pogrešno to što najistureniji igrač Juventusa stoji tek 35 metara od vratara Wojciecha Szczesnyja. Nezadovoljan je i Chiesa, za kojeg nema mjesta u formaciji 3-5-2, budući da je njegova primarna pozicija ona na lijevom krilu.

Prilično je izvjesno da će Cuadrado na kraju sezone napustiti Juventus, po isteku ugovora. Di Maria bi trebao produžiti na još jednu sezonu, a Chiesa bi također trebao ostati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()