Juventus dovodi najboljeg golmana Serie A

Transfer vrijedan oko 20 miliona eura

04.06.2024. 09:52
  • Podijeli:
Di Gregorio  reuters-665ebbca0b861.webp Foto: Reuters

Juventus će uskoro objaviti dovođenje golmana Michelea Di Gregorija (26).

Di Gregorio stiže iz Monze i Juventus bi ga trebao platiti oko 20 miliona eura.

Riječ je o golmanu koji je ove sezone imao 14 čistih mreža u Serie A, a primio je 35 golova u 33 utakmice. Na kraju sezone Serie A ga je proglasila najboljim golmanom prvenstva, no to mu nije donijelo poziv izbornika Luciana Spallettija za Evropsko prvenstvo.

U Juventusu će se za poziciju boriti s Wojciechom Szczesnyjem i Mattijom Perinom. Juventus i Monza još moraju dogovoriti formulu transfera. Postoji mogućnost da ga Juventus dovede na posudbu s obaveznim otkupom. Di Gregorio je dijete milanskog Intera, a branio je na posudbama u Renateu, Novari i Pordenoneu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()