Jović srušio Bragu, dirljive scene u Trabzonu

Odigrani prvi mečevi šesnaestine finala Lige konferencije

16.02.2023. 21:28
  • Podijeli:
Luka Jovic foto Reuters-63ee9111f33de.webp Foto: Reuters

U četvrtak su na programu bili prvi mečevi šesnaestine finala Lige konferencije, a u terminu od 18 časova i 45 minuta igrale su se četiri utakmice.

Pobjedu u Bragi ostvarila je Fiorentina, a blistao je napadač srpske reprezentacije Luka Jović, koji je trenutno najbolji strijelac ovog takmičenja u tekućoj sezoni.

Mnogo pažnje privukao je i meč koji se igrao na „Medikal park stadionu“ u Trabzonu, gdje je domaći tim igrao, uprkos razornim zemljotresima koji su Turskoj nanijeli veliku tugu prethodne nedjelje. Malu radost svojim navijačima u ovim teškim trenucima fudbaleri Trabzona donijeli su minimalnom pobjedom – 1:0, piše Sportklub.

Fiorentina je na gostovanju na stadionu „Munisipal“ stekla kapitalnu prednost protiv Brage jer je slavila rezultatom 4:0 (1:0).

Tim iz Toskane u vođstvo je u sudijskoj nadoknadi u prvom poluvremenu doveo Luka Jović. On je spretno reagovao i glavom matirao brazilskog golmana Mateusa Magalaesa posle odličnog centaršuta Kristijana Biragija.

Jović je prednost duplirao 60. minutu, a ovog puta mu je asistent bio Rikardo Saponara.

Fantastično igra Jović u Ligi konferencije, baš kao što je to bio slučaj i dok je nosio dres Ajntrahta iz Frankfurta. Od starta tekuće sezone u LK, nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde dao je dva gola u dva meča škotskom Hartsu, dva gola istanbulskom Bašakšehiru na „Artemio Frankiju“ i sada dva portugalskom sastavu.

Sve je bilo riješeno u 79. minutu, kada je Artur Kabral donio timu Vinćenca Italijana ogromnih 3:0, a asistent je ponovo bio Biragi. Isti igrač je pogodio u 90. minutu poslije pasa Žonatana Ikona za potpuni brodolom domaće Brage.

Treba istaći da je veliku ulogu u padu igre domaćih imala i situacija iz 55. minuta, kada je Brazilac Tormena dobio direktan crveni karton.

Čitavu utakmicu u dresu gostiju odigrao je Nikola Milenković, dok je Aleksa Terzić duel presjedio na klupi. Srpski vezista Uroš Račić započeo je duel u sastavu Brage, ali je zamijenjen u 58. minutu.

Revanš je na programu u Italiji za sedam dana, a Fiorentina u međuvremenu dočekuje Empoli u okviru 23. kola Serije A i pokušaće da okonča seriju loših rezultata. Viola je trenutno na 14. mestu tabele.

U dobrom dijelu utakmice Trabrona i Bazela fudbal je bio u drugom planu, a utakmica je završena rezultatom 1:0 (0:0) u korist domaćeg tima.

Budući da se tursko društvo i dalje oporavlja od posljedica razornog zemljotresa koji je pogodio istok države, navijači su pozvani da podršku klubu iskažu nošenjem dresova, a ne pjevanjem i slavljem. Na startu utakmice pristalice Trabzona upriličile su dirljivu koreografiju kojom su odali priznanje volonterima i humanitarcima koji pomažu unesrećenom narodu u ovoj državi.

Jedini gol na utakmici postignut je u 65. minutu, a strelac je bio 31-godišnji Danac Jens Striger-Larson.

Edin Višća nije bio u sastavu Trabzona zbog povrede.

Treba naglasiti da su i drugi turski timovi u susret ovoj utakmici kupovali karte budući da su znali da će prihod biti uplaćen u organizacije koje se bave humanitarnom pomoći onima koji su pogođeni ovom strašnom nesrećom. Mečevi turskog šampionata i dalje se ne igraju.

U Norveškoj je Bode/Glimt na „Aspmira stadionu“ dočekao Leh iz Poznanja, ali golova nije bilo. Bio je domaćin opasniji rival tokom 90 minuta, iako nije imao izgledne prilike.

 

Norveški sastav će u Poljskoj pokušati da obezbjedi prolaz dalje i još jedan pohod na samu završnicu ovog evropskog takmičenja poslije izuzetnog nastupa prošle sezone.

U Bakuu je Karabag rezultatom 1:0 (0:0) savladao belgijski Gent. I na ovom duelu mogli smo da vidimo brojne poruke podrške Turskoj, a na terenu su Azeri mogli da dođu i do ubedljivijeg trijumfa.

Ramil Šejdajev je u 52. minutu promašio penal. Ipak, u 78. minutu Leandro Andrade, fudbaler sa Zelenortskih ostrva, donosi prednost domaćima, a asistent je bio nekadašnji fudbaler Partizana Marko Janković. Crnogorski internacionalac bio je starter u redovima Karabaga, a zamijenjen je u 90. minutu.

Čitavu utakmicu za pobjednika odigrao je još jedan Crnogorac – Marko Vešović, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()