Još jedan uzbudljiv meč: Holanđani preokretom savladali Poljake

I jedna i druga reprezentacija u ovaj meč ušle su oslabljene, bez nekih od nosilaca igre, ali su Holanđani prije početka susreta bili blagi favoriti.

16.06.2024. 16:55
  • Podijeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija holandije poljske, 16 jun 2024 - foto Reuters (3)-666ef1ce9aaac.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Holandije pobjedom su započeli Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, pošto su u prvom kolu savladali reprezentaciju Poljske.

Lale su do trijumfa došle nakon preokreta, a rezultat je bio 2:1. Time je nastavljena goleada na ovom Evropskom prvenstvu, a do sada smo u svakoj utakmici vidjeli najmanje tri gola.

I jedna i druga reprezentacija u ovaj meč ušle su oslabljene, bez nekih od nosilaca igre, ali su Holanđani prije početka susreta bili blagi favoriti.

Ipak, uslijedio je šok u Hamburgu, pošto je u 16. minutu Poljska došla do prednosti. Strijelac je bio Adam Buksa, fudbaler Antalijaspora koji je pogodio glavom nakon što je korner sjajno izveo Pjotr Zelinski.

Od tog trenutka Lale su zaigrale dosta bolje. Ređale su se prilike pred golom Poljske, a izjednačenje je stiglo u 29. minutu kada je Kodi Gakpo nakon odbitka pogodio mrežu Vojčeka Ščesnog.

Od tog momenta opao je ritam utakmice, a pred smiraj prvog poluvremena sjajnu priliku propustio je Memfis Depaj, pa se na poluvrijeme otišlo sa 1:1.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli previše uzbuđenja. činilo se da su i jedni i drugi bili dosta oprezniji, a Holandija je u samom finišu došla do preokreta.

Ušao je u igru u 81. minutu Vu Veghorst u reprezentaciji Holandije, a samo dva minuta bila su mu dovoljna da donese preokret Lalama.

Napadali su Poljaci do kraja meča.

Holandija je tako upisala tri boda, a u narednom kolu igraće sa selekcijom Francuske, dok će Poljaci na megdan Austriji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()