Još jedan igrač suspendovan zbog objave o ratu i podršci Palestini

Drugi je to igrač u ligama Petice koji je suspendovan jer je stao na stranu Palestinaca u ratu

18.10.2023. 16:08
  • Podijeli:
yousef atal reuters-652fe53acec3c.webp Foto: Reuters

Francuski klub iz prve lige Nice suspendirao je igrača Youcefa Atala jer je na društvenim mrežama objavio status koji su u klubu vidjeli kao antisemtiski.

Atal je uskoro objavu obrisao te je klub objavio kako ga suspendira do daljnjega. Radi se o alžirskom reprezentativcu koji igra na poziciji desnog beka.

Igrao je za Kortrijk, a u Nici je već pet godina.

Drugi je to igrač u ligama Petice koji je suspendovan jer je stao na stranu Palestinaca u ratu. Anwar El Ghazi, nogometaš bundesligaša Mainza, također je suspendovan na neodređeno vrijeme. On je objavio poruku podrške Palestincima u ratu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()