Iznervirani Klopp: Najnepoštenija utakmica u mome životu

Njegova ekipa je ostala bez boda u posljednjim trenucima utakmice iako je od 26. minute imala jednog, a od 69. minute dva igrača manje

01.10.2023. 12:05
  • Podijeli:
klopp-profimedia.jpg

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, bio je vidno nezadovoljan odlukama sudija poslije poraza njegovog tima od Tottenhama 2:1 u derbiju Premier lige.

Njegova ekipa je ostala bez boda u posljednjim trenucima utakmice iako je od 26. minute imala jednog, a od 69. minute dva igrača manje.

„U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni vidio utakmicu sa ovoliko nepoštenih okolnosti i nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudijske odluke, jeste rezultat“, rekao je Klopp pa dodao:

„Svi naši igrači su planine od ljudi! Čudovišta su kako su se borili. Matip? Odigrao je nevjerovatno dobru utakmicu u odbrani. Autogol je nesretan. Ovo je težak udarac. Proslavili bi bod kao ne znam šta. Sada nemamo taj bod. Komentar utakmice? Vama je smiješno, ali meni je skupo.“

Njemački stručnjak je onda prokomentarisao sporne situacije. Prva situacija na koju se Klopp žali je direktan crveni karton Curtisu Jonesu u 26. minuti.

„Curtis je stao na loptu i onda pokretom noge prešao preko lopte. Nije to namjerno uradio, stao je na loptu. Sudiji su pokazali samo usporeni snimak, drugačije izgleda kada tako gledate“, izjavio je Klopp.

Još više bure izazvao je poništeni gol Luisu Diazu. Mohamed Salah izbacio ga je “jedan na jedan” sa golmanom, a Kolumbijac je pogodio. Sudije su poslije konsultacija sa VAR sobom rekle da je ofsajd.

„Nije ofsajd. Nema šanse. Loše su povukli linije. Vidjeli smo to na poluvremenu, neko nam je to pokazao na mobilnom. Sve je jasno. Siguran sam da će se o ovome govoriti danima, ali teško je to podnijeti“, poručio je Klopp.

Treća sporna situacija jest prvi od dva žuta kartona Diogu Joti.

„Prvi Diogov žuti karton nema veze. Tottenhamov igrač je udario njega u nogu“, zaključio je Klopp.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()