Iznenađenje? Liverpul našao zamjenu Jirgenu Klopu

To je 39-godišnji Ruben Amorim, trener Sportinga iz Lisabona. Portugalac gaji ofanzivan fudbal, najčešće igra u formaciji 3-4-3, a njegova trenerska filozofija je, navodno, očarala čelnike “redsa”.

24.03.2024. 20:39
  • Podijeli:
klopp zubar x com-65bcfac086fb7.webp Foto: Screenshot

Liverpul se bori za fudbalski tron u Engleskoj, a sigurno je da Jirgen Klop želi da se titulom oprosti od slavnog kluba.

Nijemac je još početkom godine rekao da na kraju sezone sigurno napušta “redse” i na taj način se završava jedna era.

Već nedjeljama traju nagađanja oko njegovog nasljednika na klupi. Najčešće se pominju nekadašnji igrač Liverpula Ćabi Alonso koji pravi čuda sa Bajerom iz Leverkuzena i Roberto De Zerbi, aktuelni menadžer Brajtona. Međutim, iznenada se pojavio još jedan kandidat, za koga Englezi pišu da je favorit.

To je 39-godišnji Ruben Amorim, trener Sportinga iz Lisabona. Portugalac gaji ofanzivan fudbal, najčešće igra u formaciji 3-4-3, a njegova trenerska filozofija je, navodno, očarala čelnike “redsa”.

Sporting se na vrijeme osigurao, pa je u u ugovor nekadašnjeg fudbalera Benfike unio otkupnu klauzulu od 20 miliona evra. Za klub sa Enfilda ta suma ne predstavlja nikakav problem.

Sporting je inače trenutno prvi na tabeli portugalske lige. Ekipa je postigla 75 golova na 25 utakmica, čak 15 više u odnosu na drugoplasiranu Benfiku i 25 više od trećeplasiranog Porta, prenosi Maxbet sport.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()