Iz Želje najavili derbi: Ova utakmica je nekada imala sjaj, sad nema nikakav

Glavni sudija meča će biti najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. Asistirat će mu Emir Zahiragić iz Sarajeva i Senad Ibrišimbegović iz Travnika, dok je četvrti sudija Benjamin Deljković (Sarajevo).

11.05.2023. 10:30
  • Podijeli:
nermin basic fk zeljeznicar-6448e9fd3afbf.webp Foto: FK Željezničar

Najveća utakmica u bh. fudbalu, derbi između Sarajeva i Željezničara igra se sutra na Koševu. Iz "Plavog" tabora su danas najavili susret i naveli da žele da uživaju u utakmici, te da će dati sve od sebe da dođu do pobjede.

Trener Željezničara Nermin Bašić je na početku rekao da ima veliko poštovanje prema Sarajevu.

"Oni prolaze tranzicijski period, vidi se to na terenu, pogotovo u drugom dijelu sezone. Imaju nadmoć na terenu, očekujem tešku utakmicu. Ovo nije samo derbi, tabela pokazuje da je utakmica jako bitna i pored tog prestiža, a očekujem zahtjevnu utakmicu i da mi budemo odvažni i hrabri", rekao je Bašić.

Nakon toga, medijima se obratio defanzivac Aleksandar Kosorić.

"Što se tiče atmosfere u ekipi, odlična je i mnogo nam je važila pobjeda protiv Veleža. Radimo maksimalno, pripremamo se da bi se pokazali u najboljem svjetlu. Ova utakmica nije samo utakmica, svi znamo šta nam znači, a ovo je za nas finale i odlučuje nam za izlazak u Evropu. Ne treba nam neki dodatni motiv i mislim da ćemo biti pravi", rekao je Kosorić.

Trener Željezničara je rekao da su njegovi igrači jako umorni, ali da vjeruje kako će skupiti snage i da će zaboraviti na to zbog važnosti i veličine utakmice.

Rekao je da se nada kako će utakmica biti "gledljiva" i da žali što na stadionu neće biti 20.000 navijača.

"Iskreno se nadam da će utakmica biti gledljiva i dobra, da će biti puno nogometnih akcija i lijepih stvari. Imamo derbi koji ima zlatni sjaj, a mi smo ga napravili da nema nikakav sjaj. Ne znam zašto su ovo uradili s kartama, umjesto da bude 20.000 navijača...", rekao je Bašić pa dodao:

"Ne bavim se kalkukacijama, nemam vremena za bilo šta drugo osim da se bavim svojim igračima. Iskreno to kažem, to nije floskula."

Glavni sudija meča će biti najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. Asistirat će mu Emir Zahiragić iz Sarajeva i Senad Ibrišimbegović iz Travnika, dok je četvrti sudija Benjamin Deljković (Sarajevo).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()