Italijanski fudbaler se oglasio nakon ispadanja Azzura i izazvao bijes navijača

Branici naslova eliminisani su večeras (Politano je bio član Italije koja je prije tri godine osvojila Euro) nakon poraza od Švicarske, a navijače od poraza više boli očajna igra njihove selekcije

29.06.2024. 22:41
  • Podijeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija italije švajcarske - 29 jun 2024 - foto Reuters (2)-668048ea976ee.webp Foto: Reuters

Italijanski fudbaler Matteo Politano ostao je bez poziva Luciana Spallettija na Euro iako mnogi smatraju da se trebao naći među putnicima na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Branici naslova eliminisani su večeras (Politano je bio član Italije koja je prije tri godine osvojila Euro) nakon poraza od Švicarske, a navijače od poraza više boli očajna igra njihove selekcije.

Kada se pogleda spisak fudbalera koje je Spalletti poveo na Euro stiče se dojam kako je ovo najslabija Italija u posljednjih 15 godina, a mnogi se pitaju kako se ime Politana nije našlo među putnicima u Njemačku.

30-godišnji krilni igrač prošle sezone je za Napoli postigao 8 golova i upisao isto toliko asistencija, ali se Spalletti umjesto njega odlučio za Zaccagnija, El Shaarawyja, ali i Chiesu koji je daleko od prave forme.

Odmah nakon poraza Politano se oglasio na Instagramu sa smajlijem kojem ništa nije jasno, ali je navukao bijes navijača koji su kritikovali njegov potez.

Brojni su mu uputili psovke, pogrdne riječi, ali i prijetnje. Kometare možete pogledati u objavi kolega sa “DAZN-a” koja se nalazi ispod:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()