Inter u sudijskoj nadoknadi ostao bez pobjede protiv Monze

Edin Džeko igrao 55. minuta kada ga je zamijenio Lukaku

07.01.2023. 22:48
  • Podijeli:
inter_dzeko - reuters-63b9e72362624.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Intera ispustili su pobjedu u okviru 17. kola italijanske Serije A protiv Monze, bukvalno u posljednjim sekundama utakmice, a na kraju je bilo 2:2.

Odlično su izabranici Simonea Inzaghija otvorili meč i već u 10. minuti golom Darmiana došao u vodstvo od 1:0, no samo minutu nakon toga, praktično već u sljedećem napadu Monze, domaćin stiže do poravnanja.

Asistenciju Pessine u pogodak je pretvorio Ciurria. Ipak, Inter je veoma brzo opet došao do prednosti, a strijelac drugog gola bio je Martinez u 22. minuti, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Džeko je na početku drugog poluvremena imao dobru šansu da postigne svoj prvi, a za Inter treći gol u ovom meču, ali nakon asistencije s desne strane nije najbolje zahvatio loptu, a ubrzo nakon toga izašao je iz igre i od 55. minute na terenu je umjesto njega bio Lukaku.

Do kraja meča na obje strane smo vidjeli nekoliko opasnih situacija, ali pogotka nije bilo, a kada se činilo da će meč završiti pobjedom Intera, domaći tim je u 93. minuti postigao gol i došao do poravnanja.

Strijelac je bio Caldirola za erupciju oduševljenja domaćih navijača na stadionu Brianteo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()