Infantino podržao Viniciusa: Ubuduće prekinite utakmicu

Predsjednik FIFA-e poručio da igrači treba da napuste teren

22.05.2023. 13:10
  • Podijeli:
Gianni Infantino._profimedia-0745000608-639c6fa466993.webp Foto: Profimedia

Gianni Infantino predsjednik FIFA-e, podržao je nogometaša madridskog Reala Viniciusa Juniora te osudio novi čin rasizma prema ovom brazilskom reprezentativcu.

"Izražavam potpunu solidarnost s Viniciusom. U nogometu ni u društvu nema mjesta rasizmu, a FIFA čvrsto stoji uz sve igrače koji se nađu u takvoj situaciji", poručio je Infantino.

Vinicius se susreo s novim rasističkim napadima na gostovanju Real Madrida kod Valencije tokom vikenda, što je bio samo nastavak neugodnih situacija. Brojni huligani drugih španskih prvoligaša također su ranije rasistički napadali Viniciusa Juniora.

"Volio bih da se u tim trenucima poštuje FIFA-in protokol. Prvo zaustavite utakmicu. Potom nogometaši napuštaju travnjak, a glavni spiker na stadionu objavljuje da će utakmica biti prekinuta ako se rasistički napadi nastave. Utakmica se tada nastavlja i ako se napadi ponove, sudija definitivno prekida susret, a tri boda se pripisuju suparničkoj ekipi", dodao je Infantino.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()