Imamo najsretniju ekipu Eura: Dali dva pogotka bez šuta u okvir gola

Ostrvljani igraju utakmicu drugog kola grupe A protiv Švicarske, a rezultat nakon prvih 45 minuta glasi 1:1

20.06.2024. 10:40
  • Podijeli:
svajcarska skotska AP PhotoAlessandra Tarantino-667343679ba95.webp Foto: AP PhotoAlessandra Tarantino

Škotska je najsretnija reprezentacija na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za fudbalere koji se održava u Njemačkoj.

Ostrvljani igraju utakmicu drugog kola grupe A protiv Švicarske, a rezultat nakon prvih 45 minuta glasi 1:1.

Škotska je povela u 13. minuti nakon sjajne kontre. Skot Mektominej (Scott McTominay) je šutirao, a lopta je pogodila Fabijana Šera (Schar) i prevarila golmana Jana Somera (Yann Sommer).

To je drugi gol Škotske na ovom turniru, ali i drugi autogol rivala jer je Antonio Ridiger (Rudiger) u meču protiv Njemačke savladao vlastitog golmana (1:5).

Zanimljivo je da Škoti imaju dva postignuta pogotka u Njemačkoj, a da igrači ove reprezentacije nisu uputili nijedan šut u okvir gola.

Inače, Švicarska se u meč protiv Škotske večeras vratila u 26. minuti kada je fantastičan pogodak postigao Džerdan Šaćiri (Xherdan Shaqiri).

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()