Ibričić otkrio šta je rekao treneru koji ga je ošamario: To izlazi iz okvira sporta

Senijad Ibričić danas obnaša funkciju sportskog direktora ekipe Domžala u kojima je prošle godine završio veliku igračku karijeru

22.05.2023. 22:04
  • Podijeli:
samar_ibricic-foto_PrtSc-6469dcc2c697a.webp Foto: PrtSc

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić doživio je veliku neugodnost za vrijeme meča između Domžala i Radomlja kada ga je trener gostujuće ekipe ošamario nakon jedne verbalne rasprave.

Podsjetimo, članovi dva kluba žestoko svađali na spomenutom meču, a sve je iznenadila smirena rekacija bivšeg Zmaja koji je ostao imun na udarac koji je pretrpio od trenera Olivera Bogatinova.

"Iskreno, najradije to ne bih ni komentarisao. Ja sam bio sportista, sada sam sportski radnik, a to što je on napravio izlazi iz okvira prihvatljivog ponašanja u sportu. Vidjeli ste i sami da sam se samo nasmijao i da nisam uopšte reagovao na njegov udarac", rekao je Ibričić.

Bivši as splitskog Hajduka za hrvatske medije objasnio je šta je zapravo dovelo do ovog poteza trenera protivničke ekipe sa kojim je inače bio u korektnim odnosima prije ovog incidenta.

"Znate kako je kad je ulog utakmice veliki, svašta se tu govori među igračima, trenerima. Mi smo se dugo borili za Evropu, a oni nisu mogli ni gore ni dolje. Rekao sam mu: 'Evo ti sad pa ti igraj za Koper...' Kasnije je to otišlo i dalje, riječ po riječ, kako to obično ide u takvim prilikama. Sve u svemu, ništa posebno, niti nešto što se ne izgovori u takvim situacijama. Trebalo je sve ostati samo na riječima, ali on je izašao iz normalnih okvira i udario me. Tako se ne ponaša nogometni trener, već bokser", mišljenja je Ibričić.

Inače, utakmica je završena pobjedom Domžala 1:0, a gol odluke postigao je talentovani mladi reprezentativac naše zemlje FIlip Čuić za konačni plasman svog tima u Evropu.

Senijad Ibričić danas obnaša funkciju sportskog direktora ekipe Domžala u kojima je prošle godine završio veliku igračku karijeru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()