I Mane odlazi u Saudijsku Arabiju

Odbačena zvijezda Bayerna nije zadovoljila u Minhenu

21.07.2023. 07:11
  • Podijeli:
Sadio_Mane_foto_Twitter-1667987938075.webp Foto: Twitter

Sadio Mane pristao je na transfer u Al Nassr, javlja L'Equipe. Senegalski napadač nije zadovoljio u svojoj prvoj i, čini se, jedinoj sezoni u Bayern Minhenu te su ga se Bavarci odlučili riješiti zbog velike plaće. Transfer u Saudijsku Arabiju još nije gotov, ali Mane je načelno pristao, tvrde Francuzi.

Mane bi tako postao jedna od brojnih zvijezda koja se ovo ljeto otisnula na Arapski poluotok. Senegalac je u protekloj sezoni za Bayern odigrao 38 utakmica i zabio 12 golova, ali očekivanja njemačkog prvaka su bila veća.

"Njegova prva sezona u Bayernu bila je daleko od zadovoljavajuće. Do sada uopće nije opravdao očekivanja. Konkurencija na lijevom krilu je ogromna. Komplicirana je situacija", rekao je nedavno Bayernov trener Thomas Tuchel.

Mane je u Bayern stigao prošlo ljeto za 32 miliona eura nakon šest vrlo uspješnih sezona u Liverpoolu. Ranije je igrao za Metz, Red Bull Salzburg i Southampton.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()