Hrvatski fudbaler (iz Bosne) poslao poruku zbog muslimana, mržnje i rata koja kruži planetom

Stao u odbranu nekadašnjeg saigrača

28.12.2023. 13:45
  • Podijeli:
Lovren Gvardiol_Reuters-6395ad9ce2c08.webp Foto: Reuters

Mohamed Salah je slikao božićnu jelku u svom domu u Liverpoolu i poželio da se završi rat koji bjesni između Izraela i Palestine, a onda su ga njegovi pratioci napali.

Kako je Salah Egipćanin i musliman mnogi su mu zamjerili što obilježava kršćanski praznik.

"Božić je vrijeme kada se porodice skupljaju i slave. Sa brutalnim ratom koji bjesni na Bliskom istoku, posebno sa smrću i destrukcijom u Gazi, ove godine Božić čekamo sa jako tužnim srcima i dijelimo bol onih porodica koje su izgubile svoje voljene. Molim Vas nemojte ih zaboraviti i nemojte da se naviknete na njihovu pitanju. Sretan Božić", napisao je Salah.

Odmah tu da ga odbrani od brojnih napada na društvenim mrežama našao se Dejan Lovren! Hrvatski defanzivac, rođen u BiH, sa kojim je godinama dijelio svlačionicu u Liverpulu se često oglašava. Znamo da je branio Novaka Đokovića kada su ga mnogi napadali, te se našao na meti žestokih kritika hrvatske javnosti, a sada je stao u zaštitu svog dobrog prijatelja Mohameda Salaha,.

"Znao sam da Mo ima dobro srce, ali to što je postavio sliku božićne jelke u svojoj kući pokazuje koliko su mu srce i um otvoreni za svakoga od vas, dragi ljudi. On pokazuje ljubav i osjećanja za sve ljude koji sada nemaju porodice u trenucima rata i mržnje. Njegova ljubav i snaga će ga uvijek činiti specijalni i zato neka ga Bog blagoslovi. On zna da čini pravu stvar. Tako da, nemojte ga osuđivati. Umjesto toga pokažite mu poštovanje. Bog te blagoslovio, Mo", napisao je Dejan Lovren.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()