Hoće li Ronaldo protiv Hrvatske srušiti svjetski rekord?

I dalje u vrhunskoj formi

04.06.2024. 10:37
  • Podijeli:
cristiano ronaldo reuters-6603c36a366b6.webp Foto: Reuters

Najbolje reprezentacije starog kontinenta pripremaju se za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinje 14. juna.

Cristiano Ronaldo (39) će u Njemačkoj postati prvi igrač u historiji koji će nastupiti na šest evropskih prvenstava, a odmah iza njega je kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić s nastupima na pet različitih Eura. Nije sigurno hoće li Ronaldo biti u sastavu za utakmicu protiv Hrvatske budući da je dobio kraći odmor nakon sezone prije nego se pridruži Portugalu. Ako upiše nastup u subotu, postavit će novi svjetski rekord.

Najviše utakmica u historiji nogometa

Nastupi li Ronaldo u subotu, to će mu biti 1226. utakmica u karijeri. Niko u historiji nogometa nije odigrao toliko utakmica na najvećoj razini što uključuje prvoligaški nogomet, nacionalne kupove, međunarodna klupska natjecanja i utakmice reprezentacije. Ronaldo trenutno rekord dijeli s brazilskim golmanom Rogerijom Cenijem koji je karijeru završio 2015. godine.

Ronaldo već drži rekord u broju nastupa za bilo koju reprezentaciju. Za Portugal je odigrao 206 utakmica te je jedini igrač u historiji s više od 200 utakmica za nacionalnu vrstu. Njegova profesionalna karijera je započela 2002. godine i zasad ne misli stati te će svoje rekorde još i poboljšati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()