Hazard: Ancelotti i ja ne pričamo

Najskuplji promašaj Reala u historiji

14.03.2023. 21:40
  • Podijeli:
eden-hazard-reuters.jpg

Belgijski fudbaler i igrač Reala Eden Hazard proživljava najgore dane u svojoj bogatoj karijeri. Prije dolaska u Madrid iz Chelseaja, važio je za jednog od najboljih fudbalera svijeta. Očekivanja od njega bila su velika, no madridski klub nije dobio ono što je od njega tražio. Situacija s njim je trenutačno takva da on i trener Carlo Ancelotti uopće ne razgovaraju.

Gleda li se samo ova sezona, Hazard je nastupio tek sedam puta za Real i odigrao samo 296 minuta. Ancelotti ga u Ligi prvaka uopće ne koristi, a u španskom prvenstvu posljednji ga je put s klupe podigao još u septembru prošle godine. Otkako je u klubu, zbog niza povreda koje su mu unazadile karijeru i zamisli trenera ekipe, skupio je tek 73 nastupa uz sedam golova i 11 asistencija u njima.

Uprkos situaciji u kojoj se nalazi, Hazard ne namjerava napustiti klub pa tako ističe: "Želim ostati, to sam uvijek govorio. Nadam se da ću igrati i pokazati da to još uvijek mogu. Normalno je da ljudi sumnjaju, shvaćam to."

Otkrio je i kakav odnos ima s trenerom.

"Između Ancelottija i mene postoji poštovanje i uvijek će postojati. Čovjeka kao što je Ancelotti morate poštivati zbog svega onog što je napravio u karijeri i onoga što predstavlja u nogometu. Ali neću reći da razgovaramo, to ne bi bilo tačno", rekao je.

Hazard je pod ugovorom s Realom do kraja sljedeće sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()