Guardiola priznao: Bernardo Silva je peti igrač Manchester Citiya koji se povrijedio

Guardiola je naglasio kako ima povjerenje u mlade igrače te je pohvalio Juliana Alvareza koji je započeo sezonu sa četiri gola i dvije asistencije u pet utakmica

22.09.2023. 18:33
  • Podijeli:
bernardo silva reuters-64d0a26f52bcd.webp Foto: Reuters

Bernardo Silva (29), portugalski veznjak, pridružio se nizu povrijeđenih igrača u taboru evropskog i engleskog prvaka Manchester Cityja.

Silva je već peti igrač Građana koji je ispao iz stroja, uz Kevina De Bruynea, Matea Kovačića, Johna Stonesa i Jacka Grealisha.

"Srećom, ne radi se o teškoj povredi, Silva će izbivati do 10 dana",  kazao je Pep Guardiola, trener Cityja, dodavši kako se Portugalac povrijedio u susretu Lige prvaka protiv Crvene zvezde.

"Igrači igraju puno utakmica. Manje utakmica, manje povreda, Imali smo puno utakmica zaredom bez puno odmora, to je jednostavno tako",  dodao je trener Građana.

Guardiola je naglasio kako ima povjerenje u mlade igrače te je pohvalio Juliana Alvareza koji je započeo sezonu sa četiri gola i dvije asistencije u pet utakmica.

"On se uvijek dobro ponaša, kada igra ili ne igra, bio svjetski prvak ili ne. Uvijek je isti",  rekao je Guardiola.

Manchester City se trenutno nalazi na vrhu tabele Premiershupa s maksimalnih 15 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()