Guardiola potvrdio: Stigao nam je Gvardiol

Hrvatski defanzivac pojačao prvake Evrope

04.08.2023. 13:47
  • Podijeli:
pep guardiola - reuters-645960687b97d.webp Foto: Reuters

Konačno je riješena trakavica zvana Joško Gvardiol. Hrvatski defanzivac je postao novi igrač aktuelnih prvaka Engleske i Evrope, ekipe Manchester Cityja, a to je potvrdio i sam trener Pep Guardiola.

"Gvardiol je stigao. Radi ljekarski i nadam se da ćemo završiti ovaj transfer u sljedećih nekoliko sati ili dana", rekao je Guardiola.

Inače, Gvardiol je pažnju najboljih svjetskih klubova privukao nakon sjajnih igara na Mundijalu u Kataru, gdje je Hrvatska osvojila bronzu.

Trakavica oko njegovog prelaska iz Leipziga u City je trajala duže od mjesec, a sada je i to konačno riješeno.

Očekuje se da će transfer iz Gvardiola u City vrijediti oko 100 miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()