Guardiola: Da je Haaland postigao šest golova, dosađivao bi se u budućnosti

Trener Građana "spriječio" Norvežanina da obori rekord Lea Messija

15.03.2023. 09:17
  • Podijeli:
guardiola haaland - reuters-64117e8aa0957.webp Foto: Reuters

Ekipa Manchester Cityja sinoć se sa stilom plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka. Građani su deklasirali Leipzig rezultatom 7:0, a centralna figura utakmice bio je Erling Haaland koji je zabio pet golova.

Ipak, pitanje je šta bi još bilo da ga Guardiola nije zamijenio u 63. minuti sinoćnje utakmice.

Haaland je pogađao redom u 22., 24., 45., 54. i 57. minuti, čime je postao tek treći igrač u historiji Lige prvaka koji je postigao pet golova na jednom meču. Prije njega to su napravili Lionel Messi u dresu Barcelone protiv Bayer Leverkusena i Luiz Adriano za Šahtar u duelu sa Bate Borisovim.

I onda, na opće iznenađenje Guardiola ga je zamijenio pola sata prije kraja, čime je Haalandu usratio priliku da postavi jedinstven rekord Lige prvaka.

"Znam da je Messi postigao pet golova, ali je Haaland to uspio u 60 minuta što nije slučaj sa Leom. Erling je veoma mlad, najbolje što sam mogao da uradim je da mu uskratim šansu da postigne šest golova. Da je to uradio sa 22 godine dosađivao bi se u budućnosti. Sjajan je igrač i to svi vide, uvijek je fokusiran na igru", objasnio je Guardiola nakon utakmice i tom izjavom pomalo iznervirao navijače Cityja.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()