Grci Bad Blue Boysima pred sudom: “Ubice, fašisti…”

Gotovo svi privedeni su imali majice preko glave, kako im se ne bi vidjelo lice

09.08.2023. 12:15
  • Podijeli:
BBB_Grcka_policija_foto_PrtSc_reuters Cropped-64d38453691f3.webp Foto: PrtSc/Reuters

Grčka policija uhapsila je oko 100 osoba nakon sukoba uoči utakmice Dinama i AEK-a u trećem kolu kvalifikacija Lige šampiona. Smrtno je stradao 29 – godišnji navijač atinskog kluba.

Pošto je policija dio pustila, ostalo ih je 94, a oni su izvedeni pred tužioca. Objavljene su fotografije navijača kako dolaze na sud, gdje su ih dovezli autobusima.

Uglavnom je reč o Hrvatima, odnosno Bad Blue Boysima. Sigurnosne mjere su izrazito stroge. Autobuse su cijelim putem pratili policijski automobili. Po dolasku pred sud okupljeni grčki stanovnici vrijeđali su uhapšene, uzvikujući “ubice“ i „fašisti“.

Gotovo svi privedeni su imali majice preko glave, kako im se ne bi vidjelo lice.

Procjenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu, a u toku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinilaca ubistva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()