Gironini snovi o tituli ugašeni u Bilbau

Susret zasjenila borba za život navijača na tribinama

20.02.2024. 07:36
  • Podijeli:
bilbao girona x com-65d4467dad6d0.webp Foto: X-com

Gironini snovi o tituli prvaka Španije su ugašeni sinoć u Bilbau gdje su poraženi rezultatom 3:2 od Athletica.

U susretu 25. kola španske La Lige dva gola za pobjedničku ekipu je postigao Alex Berenguer, a jedan Inaki Williams, dok su za Gironu pogađali Viktor Cigankov i Eric Garcia.

Ovim porazom prednost lidera Reala nad najvećim hitom španskog prvenstva sada iznosi šest bodova prednosti i teško je vjerovati da će je Kraljevi ispustiti u posljednjih 13 kola.

Utakmicu je zasjenio događaj na tribinama u 75. minuti.
Jedan navijač Athetica se srušio na tribini, a klupski doktori su odmah reagovali i popeli se na tribine kako bi mu pružili prvu pomoć.

U tom trenutku atmosfera na San Memesu je bila jeziva. Svi navijači su se utišali, a zvijezda Athletic Bilbaa Inaki Williams je hvaćen u trenutku kad se molio za navijačevo zdravlje.

Srećom, navijač je preživio, prevezen je u bolnicu, a utakmica je nastavljena nakon kraćeg prekida.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()