Gerard Pique postaje trener

Vraća se fudbalu

09.01.2024. 20:15
  • Podijeli:
pique_reuters-1663653506704.webp Foto: Reuters

Gerard Pique (36) odlučio se vratiti nogometu u ulozi trenera. Zasad nije objavio koga će trenirati, no rekao je da će detalje otkriti krajem sedmice. 

"Nova je godina i nakon pomnog promišljanja odlučio sam se vratiti nogometu. Nedostaje mi. Ali ovaj put neću biti igrač nego trener. Više detalja ću podijeliti krajem sedmice", napisao je Pique na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Pique se oprostio od aktivnog igranja fudbala u novembru 2022. nakon što je 14 godina bio igrač Barcelone, za koju je skupio 616 nastupa. Legendarni stoper katalonskog kluba seniorsku je karijeru započeo u Manchester Unitedu, a jednu sezonu bio je na posudbi u Real Zaragozi. Za Španiju je skupio 102 nastupa te bio svjetski i evropski prvak.

Kako se bližio kraju karijere, Pique se posvetio biznisu te je osnovao grupu Kosmos Holding, preko koje ulaže u sport i medije. Poznat je po partnerstvu s Međunarodnom teniskom federacijom i redizajniranju sistema takmičenja u Davis Cupu. Uz to je i vlasnik španskog drugoligaša FC Andorre.

Pretprošle je godine pak pokrenuo natjecanje zvano Kings League, odnosno Kraljevska liga, u kojem se nogomet igra sedam na sedam. Kraljevsku ligu promovirale su i brojne nogometne zvijezde, a saradnjom s najpopularnijim streamerima svijeta stekla je višemilionsko pratiteljstvo, uglavnom kod mlađe populacije. Ipak, čini se da se Pique svega toga malo zasitio te se odlučio vratiti nogometu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()