Posveta Berluskoniju: Fudbalski klub Monza otkrio ploču na svom stadionu

Zlatna ploča nosi jedan od njegovih najpoznatijih citata: “Ko vjeruje boriće se, ko vjeruje, savladaće sve prepreke, ko vjeruje, pobediće“,

18.09.2023. 09:40
  • Podijeli:
2023-06-12T085029Z_2126311796_RC2K038P6NGO_RTRMADP_3_ITALY-BERLUSCONI-6486e7e37e228.webp Foto: Reuters

Fudbalski klub Monza je otkrio ploču na svom stadionu posvećenu preminulom predsjedniku kluba i bivšem premijeru Italije Silviju Berlusconiju.

Zlatna ploča je postavljena na njegovo sjedište na stadionu u Monzi i nosi jedan od njegovih najpoznatijih citata: “Ko vjeruje boriće se, ko vjeruje, savladaće sve prepreke, ko vjeruje, pobediće“, prenosi portal „Football Italia“.

Berlusconi je prethodno bio najuspješniji predsjednik fudbalskog kluba Milan, koji je kupio 20. februara 1986. godine i na čijem čelu je ostao do aprila 2017. godine.

Tokom 31 godine osvojio je 29 trofeja, među kojima su osam titula Serije A i pet trofeja u Ligi šampiona. U trenutku smrti 12. juna ove godine bio je pet godina predsjednik i vlasnik Monze.

U trenutku preuzimanja 2018. Monza je bila u nižim ligama i u stečaju, da bi dospjeli do serije B i na kraju napravili historijski iskorak u Seriju A 2022, nakon 19 godina.

Tim je procvjetao kada je Giovanni Stroppa otpušten i zamijenjen trenerom omladinskog tima Raffaeleom Palladinom, a ovu odluku su donijeli Berlusconi i njegov izvršni direktor Adriano Galliani.

Monza je završila na 11. mjestu sa 52 boda, što je drugi najbolji rezultat za ekipu u njihovoj debitantskoj sezoni u Seriji A.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()