Fudbalska svetkovina: Zvezda za titulu, Partizan za čast

Sve je na strani Zvezde, pozicija na tabeli, velika prednost, forma, domaći teren... Međutim, niko ne smije da otpiše Partizan

03.03.2023. 10:46
  • Podijeli:
Zvezda Partizan vječiti derbi_Profimedia-6401be5343241.webp Foto: Profimedia

Zvezda ili Partizan? Crveni ili Crno-bijeli? Delije ili Grobari?

Odgovore na ova pitanja saznaćemo večeras, nakon što vječiti rivali po 169. put ukrste koplja u svetkovini srskog fudbala (19 časova).

Sve je na strani Zvezde, pozicija na tabeli, velika prednost, forma, domaći teren... Međutim, niko ne smije da otpiše Partizan.

Crno-bijeli su prečesto posrtali ovog proljeća, zaostali su 13 koraka za najvećim protivnikom, promijenili su i trenera te je na klupu sjeo Igor Duljaj.

Ova promjena može biti i šok-terapija sa pozitivnim epilogom.

Toga su svjesni i u redovima domaće Zvezde, iz koje poručuju da forma i pogled na tabelu ne mogu da ih zavaraju.

"Želimo da nastavimo trend rezultata i igara, poštujemo rivala, znamo u kakvoj su situaciji, ali ih nikad ne treba potcijeniti. Oni imaju ponos i to će pokazati. Mi imamo našu publiku i teren, vjerujemo u to što radimo i ne mogu da prihvatim da imaju veću motivaciju od nas. Mislim da se u derbiju ne rješava ništa, imamo obavezu prema navijačima i prema sebi da pobjeđujemo iz meča u meč", rekao je, između ostalog, strateg lidera Miloš Milojević.

Gost ne "Marakanu" stiže u ne baš najboljem raspoloženju. Pa ipak, iz Humske poručuju da ne nose bijelu zastavu:

"Uijvek poštujem rivala, tako je bilo i dok sam bio igrač  tako je i sada kao trener. Zvezda je lider, igra kod kuće, ali nećemo se predati. Očekujem težak derbi. Kažu da nemamo šta da izgubimo, ali ne bih se složio. Može mnogo da se izgubi i mnogo da se dobije. Promjena trenera nekada djeluje, nekada ne. Idemo da pokažemo ono što znamo. Pokazali smo da umijemo da igramo fudbal, da možemo da se nosimo sa mnogo jačim rivalima, poput Kelna. Vjerujem u momke i nadam se dobrom rezultatu", optimista je Duljaj.

Za derbi vlada slabo interesovanje te se na tribinama očekuje između 25 i 30 hiljada navijača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()