FK Željezničar imenovao novog predsjednika: Nadam se da ću nastaviti proces oporavka i renesanse

Ovo je potvrđeno na današnjoj Skupštini FK Željezničar, na kojoj se birao nasljednik Edisa Kovačevića

22.11.2023. 22:05
  • Podijeli:
Jusuf Tanović_foto_Instagram Cropped-655e57ae42e1d.webp Foto: Instagram/fkzeljeznicar

Dosadašnji potpredsjednik FK Željezničara Jusuf Tanović postao je novi predsjednik Uprave kluba s Grbavice.

Ovo je potvrđeno na današnjoj Skupštini FK Željezničar, na kojoj se birao nasljednik Edisa Kovačevića.

"Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali delegati Skupštine Kluba. Iznimna je čast i odgovornost biti na čelu najvećeg sportskog kolektiva u BiH. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i uspješno nastaviti proces oporavka i renesanse našeg Želje," istakao je novi predsjednik UO.

Jusuf Tanović je član Skupštine FK Željezničar od septembra 2021. godine, te član i potpredsjednik Upravnog odbora Kluba od juna 2022. godine. Magistar je ekonomskih nauka. Obrazovanje je stekao na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te Univerzitetima Delaware i North Park Chicago u SAD-u.

Tokom proteklih 27 godina je radio u internacionalnim kompanijama Price Waterhouse Coopers, IBM Business Consulting, Deloitte, EDC i Financial Markets International na poslovnom savjetovanju, analitici i rukovođenju kompleksnih, međunarodnih razvojnih projekata. Iza njega je višedecenijski humanitarni i filantropski angažman u BiH i SAD-u.

Podsjetimo, Edis Kovačević je ostavku podnio 2. novembra, ali je čekao kraj utakmice protiv Sloge kako ne bi unosio nemir u ekipu Plavih.

Na funkciji predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar bio je od jula 2022. godine dok je prethodno od septembra 2021. godine obnašao dužnost člana Nadzornog odbora Plavih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()