FIFA pokrenula istragu protiv HNS-a, sporna i pjesma koju je pjevao Lovren

Čeka se odluka krovne svjetske kuće fudbala

13.01.2023. 21:06
  • Podijeli:
lovren_brozovic - facebook - screenshot-63a0498e62c56.webp Foto: Facebook/Screenshot

Francuska novinska agencija AFP navodi da je FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva protiv Maroka. Hrvatska je tu utakmicu dobila 2:1.

AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog "mogućih kršenja" članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama.

No, jednako tako, FIFA po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u svojem službenom priopćenju za javnost, prenosi Index.hr.

Ipak, FIFA navodi video snimku, koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski nogometaši, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju "pjesme s nacionalističkim prizvukom". Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju „domoljubne pjesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()