Fenerbahče na krilima Džeke izborio plasman u nokaut fazu Konferencijske lige

Dijamant kao vino, što stariji to bolji

14.12.2023. 20:45
  • Podijeli:
dzeko fener anadolija-657b5b46a66bf.webp Foto: Anadolija

Fudbaleri Fenerbahčea na krilima Edina Džeke savladali su Spartak iz Trnave sa 4:0, čime su izborili plasman u nokaut fazu Konferencijske lige.

Fener do posljednjeg kola nije imao siguran plasman u narednu fazu, tako da je bilo očekivati da će turski velikan krenuti žestoko.

U prvom poluvremenu Kadioglu je 36. minuti pogodio za vodstvo Fenera, da bi u nastavku Tadić povisio na 2:0.

Nakon toga je uslijedio show Dijamanta.

Džeko je u 60. povećao prednost turskog velikana na 3:0, a samo minut kasnije još jednim golom riješio sve dileme oko pobjednika.

Ovo su Dijamantu bili 15. i 16. gol u svim takmičenjima za Fener ove sezone, a svom golgeterskom učinku Zmaj je dodao i sedam asistencija.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()