Evo koliko će zaraditi osvajač Evropskog prvenstva

Milionski iznosi

10.06.2024. 11:15
  • Podijeli:
uefa euro 2024, ep u fudbalu, evropsko prvenstvo u fudbalu, ep u fudbalu u nemačkoj 2024 - shutterstock-6627bd5b6887c.webp Foto: Shutterstock

Nagradni fond za nadolazeće Evropsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, koje će se održati od 14. juna do 14. jula, nepromijenjen je u odnosu na prethodni kontinentalni turnir. Kao i za Euro održan prije tri godine, UEFA dijeli ukupno 331 milion eura.

Svaka reprezentacija će već samim plasmanom na Euro zaraditi 9.25 miliona eura. Za pobjedu u grupnoj fazi na turniru u Njemačkoj dobiva se dodatnih milion eura, a za remi pola miliona eura. UEFA osminu finala nagrađuje s dodatnih 1.5 miliona, četvrtfinale s 2.5, a polufinale s četiri miliona.

Još pet miliona čeka poraženog finalista, a osam miliona eura konačnog pobjednika. Maksimalni iznos koji evropski prvak može zaraditi ako ostvari sve tri pobjede u skupini je 28.25 miliona eura. Podsjetimo, naslov evropskog prvaka brani Italija.

Nagradni fond za EURO 2024. u Njemačkoj (sve brojke u milionima eura):
Ukupni fond: 331 miliona eura
Bonus za plasman: 9.25 miliona eura
Pobjeda u skupini: milion eura
Neodlučeno u skupini: 500.000 eura
Ulazak u osminu finala: 1.5 miliona eura
Ulazak u četvrtfinale: 2.5 miliona eura
Ulazak u polufinale: 4 miliona eura
Poraženi finalist: 5 miliona eura
Konačni pobjednik: 8 miliona eura

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()