Englezima prijeti kazna u Kataru, oni poručili: "Platit ćemo je"

Ranije poslali zahtjev FIFA-i, ali nikad nisu dobili odgovor

18.11.2022. 13:57
  • Podijeli:
engleska_katar - reuters-1668776174381.webp Foto: Reuters

Izvršni direktor engleskog nogometnog saveza Mark Bullingham rekao je da su spremni biti kažnjeni zbog kapitenske trake koju će Harry Kane nositi na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Na njoj, uz višebojno srce, piše "One Love" te je simbol inkluzivnosti, poručili su.

Bullingham je za Sky News rekao kako su prije dva mjeseca poslali zahtjev FIFA-i za nošenjem višebojne odjeće, ali nisu dobili odgovor.

FIFA inače zabranjuje dodavanje neodobrenih slogana na dresove te je poručila da ekipe ne dijele moralne lekcije.

"Nisu nam odgovorili na naš zahtjev. Mislim da postoji mogućnost da budemo kažnjeni. Ako budemo, platit ćemo kaznu. Važno je pokazati naše vrijednosti i to je ono što ćemo činiti. Tužno je što je dosta naših LGBTQ navijača odlučilo ne doći", rekao je Bullingham.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()