Englezi se pitaju: Ko bi želio ovakvog Ronalda?

Neslavna druga epizoda na Old Traffordu

25.10.2022. 14:17
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo-1665382728951.webp Foto: Profimedia

Portugalac Cristiano Ronaldo na udaru je kritika zbog svog ponašanja u posljednje vrijeme, a najviše zbog poteza na utakmici protiv Tottenhama koju je United prošle sedmice dobio 2:0. Ronaldo je nekoliko minuta prije kraja susreta odbio ući u igru i onda je demonstrativno otišao u svlačionicu dok je utakmica još trajala.

Trener Erik ten Hag ga je zbog toga izbacio iz ekipe za utakmicu sa Chelseajem i onda mu naredio da sam trenira, a Portugalac bi danas trebao odraditi sastanak s trenerom. Engleski mediji pišu da ga je United čak spreman pustiti na zimu bez odštete ako ne dobije neku ponudu, a za njega je zainteresiran navodno baš Chelsea. Tim povodom je glavni novinar Daily Maila Martin Samuel oštro napao Ronalda i bilo koji ozbiljan klub koji bi ga želio angažirati.

"Kad je objavljena vijest da je Boris Johnson opet kandidat za britanskog premijera, njemački list Der Tagesspiegel objavio je na naslovnici njegovu fotografiju s naslovom: 'Stvarno?' Upravo je to pitanje koje Graham Potter ima pravo postaviti svojim američkim vlasnicima koji su navodno zainteresirani za Ronalda", piše Samuel i nastavlja:

"Stvarno, šefe? Želite tipa koji odbija igrati ako nije starter? Tipa koji odlazi s utakmice prije kraja? Tog tipa? Zaista, šefe? Chelseajev vlasnik Todd Boehly želio je Ronalda na ljeto nakon što se sprijateljio s njegovim agentom. Thomas Tuchel ga, jasno, nije želio i vjerovatno je i to kumovalo razlazu s klubom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()