Eden Hazard se oprostio od nogometa

Osvojio je dvije titule u Premier ligi tokom boravka na Stamford Bridgeu, postigavši ​​110 golova u 352 nastupa

10.10.2023. 13:23
  • Podijeli:
eden hazard reuters-648bfb9b7e1e0.webp Foto: Reuters

Belgijski nogometaš Eden Hazard službeno je potvrdio kraj karijere u 32. godini nakon što je na kraju prošle sezone napustio Real Madrid.

Hazard je potvrdio tu vijest u objavi na Instagramu i rekao da je odlučio da je pravi trenutak da okači kopačke o klin.

"Morate poslušati sebe i prestati u pravo vrijeme. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog nogometaša. Uspio sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom svijeta.

Tokom svoje karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače – hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati. Također, želim da se zahvalim klubovima za koje sam igrao: Lilleu, Chelseaju i Real Madridu, kao i mojoj selekciji Belgije", navodi se u objavi.
Hazard je prešao u Real iz Chelseaja 2019. godine za 89 miliona funti, ali je odigrao samo 54 prvenstvene utakmice za španskog giganta, uključujući šest u sezoni 2022/23.

Osvojio je dvije titule u Premier ligi tokom boravka na Stamford Bridgeu, postigavši ​​110 golova u 352 nastupa.

Iako završetak nije bio onakav kakav je želio, ispunio je svoj san da zaigra za Real Madrid. Tako se oprostio jedan od najboljih nogometaša svoje generacije.

Poseban talent i igrač koji je zadivio cijeli svijet svojom brzinom, driblinzima, kreativnošću i sposobnošću samostalnog rješavanja utakmica. Okončana je velika karijera, koja je morala biti i veća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()