Džeko upisao asistenciju u pobjedi Fenerbahčea, Dinamo slavio protiv Paoka

Konferencijska liga

07.03.2024. 23:00
  • Podijeli:
fenerbahce facebook-65ea38c8aa8f9.webp Foto: Facebook

U prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige zagrebački Dinamo je savladao PAOK rezultatom 2:0 i stekao veliku prednost uoči revanša.

Oba gola za Modre je postigao Bruno Petković i donio Modrima veliku prednost uoči revanš susreta u Solunu sljedeće sedmice.

Dodajmo da je Petar Sučić počeo utakmicu od prve minute te je na terenu proveo svih 90 minuta, a u finišu susreta je dobio i žuti karton.

Fenerbahče je pobijedio Union SG u Belgiji rezultatom 3:0, a golove za goste su postigli Michy Batshuayi i Jayden Oosterwolde te Dušan Tadić sa jedanaest metara. Naši Edin Džeko i Rade Krunić su utakmicu počeli sa klupe za rezervne igrače te su ušli na teren u drugom dijelu, a Krunić je dobio žuti karton zbog čega će propustiti revanš susret ovih timova sljedeće sedmice dok je Džeko asistirao za drugi gol turskog sastava.

Njegovu asistenciju pogledajte ovdje.

Zanimljivo je bilo na utakmici Maccabija iz Haife i Fiorentine, bilo je 4:3 za goste. Strijelci za domaće su bili Abdoulaye Seck, Gadi Kinda i Anan Khalaili dok su za goste precizni bili M'Bala Nzola, Lucas Beltran te Rolando Mandragora i Antonin Barak.

Na susretu Servette - Viktoria Plzen nije bilo pogodaka, a naš Miroslav Stevanović je na teren ušao početkom drugog poluvremena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()