Džeko: Tahirović nam mora platiti slatku

Dijamant zagonetan po pitanju nastavka svoje karijere

19.06.2023. 17:37
  • Podijeli:
Edin Džeko_FSBiH-641d757bc1b19.webp Foto: FSBiH

Fudbalska reprezentacija BiH sutra će na popravnom tražiti drugu pobjedu u kvalfikacijama za EURO 2024. godine i tako se koliko-toliko iskupiti za težak poraz od Portugala (0:3, op.a.)

Tim povodom danas se novinarima obratio i kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko, te selektor Faruk Hadžibegić.

Džeko je uoči utakmice protiv Luksemburga kazao da su svi svjesni našeg kvaliteta.

"Dosta ljudi potcjenjuje Luksemburg, ali daleko da su bolji od nas. Cijenimo i respektujemo protivnika, ali mi igramo kući i pred našim navijačima i treba da uradimo ono što se od nas očekuje", rekao je Dijamant

Novinare je zanimalo kakvo je stanje sa Benjaminom Tahirovićem budući da je jučer ozvaničen njegov prelazak u Ajax?

“On mora da plati nama slatku. Presretan je, kao i ja. Ide u vrhunski klub. Mlad je i bolja škola ne postoji od Ajaxa. Žao mi je što odlazi od vrhunskog stručnjaka, ali je on zadovoljan. Ima dobra razmišljanja.”

Džeko je na pitanje da li želi podijeliti informacije vezane za svoj status u Interu i eventualni transfer govorio o Tahiroviću.

“Ja sam bio u Rimu kad je Benjo došao. Strašno je napredovao, Ajax voli da igra fudabl i da gura mlade igrače. Bit će to dobro za njega.”

Dijamant je kratko odgovorio na pitanje o svom statusu:

“Od srijede sam sigurno na odmoru”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()