Džeko oduševio regiju: Uključio se u akciju Torcide za pomoć mladiću s posebnim potrebama

Na videu koji se proširio Hrvatskom i regionom vidi se kako jedan od mladića 20-godišnju žrtvu tjera da navija za Dinamo te ga šamara po licu

26.01.2024. 11:30
  • Podijeli:
dzeko edin anadolija-657b6ea5ef2d9.webp Foto: Anadolija

Kapiten reprezentacije BiH i turskog Fenerbahcea, Edin Džeko (37), oduševio je regiju novom humanom gestom.

On se odlučio uključiti u akciju pomoći Igoru (20), mladiću s problemima u razvoju iz Hrvatske, koji je bio žrtva fizičkog i verbalnog zlostavljanja dvojice maloljetnika.

Na videu koji se proširio Hrvatskom i regionom vidi se kako jedan od mladića 20-godišnju žrtvu tjera da navija za Dinamo te ga šamara po licu.

Igor je prošao bez većih posljedica. Njegova majka je otkrila kako je nesposoban za rad, a ona je nezaposlena te žive od socijalne pomoći u prilično skromnim uvjetima.

Igor obožava fudbal i veliki je navijač Hajduka. Torcida je stoga odlučila pokrenuti humanitarnu akciju za Igora i njegovu mamu.

"Uz novčane priloge, potrebni su nam i građevinski radnici, keramičari, električari, vodoinstalateri", napisali su na Instagramu.

Objavili su broj računa na kojem se može pomoći Nadici i Igoru. Dodaju kako su ostali zaprepašteni uvjetima u kojima porodica živi.

"Niste sami", poručili su im navijači splitskog kluba.

Akciji se odazvao i mladi umjetnik koji crta olovkom brojne poznate igrače. Naslikao je i Edina Džeku koji mu se potpisao na crtež koji je sada stavio na aukciju.

"Početna cijena je 10 eura. Aukcija traje do petka do 19 sati i 50 minuta. Onaj ko ponudi najviše za sliku, uplatu će izvršiti direktno na račun porodice, a poštarinu plaćam ja. Naše srce je veliko, pokažimo još jednom koliko je zapravo veliko", napisao je umjetnik.

U komentare se javio Dijamant i oduševio pratitelje.

"500 eura od mene. Stjepo Ivančić će uplatiti ako bude najveća ponuda", napisao je Džeko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()