Dosta mu turneje po Aziji: Messi samo želi otići kući da odmori

Argentinac naljutio fanove u Kini i Japanu

07.02.2024. 09:53
  • Podijeli:
leo messi reuters-65c3419ca711b.webp Foto: Reuters

Ekipa američkog Inter Miamija u Aziji se sprema za početak nove sezone u MLS-u, a glavna zvijezda ovog tima Lionel Messi otvoreno je priznao da mu je dosta ove turneje i da želi kući.

Inter je prvo odigrao dvije utakmice u Saudijskoj Arabiji, gdje su poraženi od Al-Hilala s 4:3 i od Al-Nassra 6:0, potom je ekipa putovala u Hong Kong, gdje je pobijedio All-Star ekipu ove zemlje sa 4:1, a sada su stigli u Japan.

Messi je zbog navodne povrede čak i propustio duel u Hong Kongu, što je razljutilo tamošnje fanove koji su za meč plaćali ulaznice od 120 do 550 eura, a na kraju nisu vidjeli najveću zvijezdu.

U Japanu Inter čeka duel s Vissel Kobeom, a Messi je prije utakmice javno govorio kako mu je dosta azijske turneje i da želi da ide kući.

"Malo sam umoran od cijele ove turneje, samo želim odigrati da se vratim kući kada odigramo i tu posljednju utakmicu", rekao je na konferenciji za novinare argentinski nogometaš.

Objasnio je i da je meč u Hong Kongu propustio zbog boli koju je osjetio u aduktoru.

"Osjetio sam nelagodu i morao sam propustiti taj meč. Izašao sam na trening dan ranije samo zbog brojnih navijača koji su tu došli i dječaka koji su me željeli vidjeti", poručio je Messi.

Prije početka sezone u MLS-u će Inter Miami igrati i jedan prijateljski meč na Floridi protiv Argentinskog Newells Old Boysa 16. februara, a prvo kolo nove kampanje na rasporedu je 22. februara. Tada će Inter ugostiti Real Salt Lake.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()