Donio Napoliju titulu, sada zbog svađe s gazdom odlazi?

Ozbiljno narušeni odnosi

19.05.2023. 20:28
  • Podijeli:
luciano spalletti reuters-6467be6dd8d38.webp Foto: Reuters

Luciano Spalletti (64) mogao bi na kraju sezone napustiti Napoli iako je klubu donio prvi naslov prvaka Italije nakon čak 33 godine, javlja Corriere della Sera.

Naime, Spallettijev odnos s Napolijevim predsjednikom Aureliom De Laurentiisom je ozbiljno narušen. Ugovor uspješnog trenera s novim prvakom Italije je ranije potpisan do ljeta 2024. godine.

Međutim, De Laurentiis nije Spallettiju čestitao na osvajanju titule niti ga je ijednom spomenuo u planovima za proslavu naslova prvaka. Trener je propustio i konferenciju za novinare, a Corriere dello Sport javlja da će na kraju sezone sigurno napustiti Napulj.

Među njegove potencijalne nasljednike spominju se Antonio Conte, Rafael Benitez, Gian Piero Gasperini i Vincenzo Italiano.

Inače, Napoli će do kraja sezone odigrati još tri utakmice u Seriji A. Već u nedjelju dočekat će u velikom derbiju ekipu Intera, a u posljednja dva kola igrat će protiv Bologne i Sampdorije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()