Donio Napoliju Scudetto nakon 33 godine, a sada odlazi iz kluba

Nepredvidiv je sportski život trenera

22.05.2023. 09:24
  • Podijeli:
luciano spalletti reuters-6467be6dd8d38.webp Foto: Reuters

Luciano Spalletti bi mogao na kraju sezone napustiti Napoli iako je klubu donio prvi naslov prvaka Italije nakon 33 godine. Spallettijev odnos s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom nije na potrebnom nivou, pišu Italijani. Gianluca Di Marzio javlja kako u Napulju već razmišljaju o novom treneru.

De Laurentiis razmišlja o Vincenzu Italianu iz Fiorentine te Thiagu Motti iz Bologne. Njih dvojica kotiraju kao najizgledniji kandidati za novoga trenera, a De Laurentiis je i velik fan Atalantinog Giana Piera Gasperinija. Napolijev gazda savjete traži od Španca Rafe Beniteza, kojem se uvijek obraća kada mu je teško.

Di Marzio spominje imena Antonija Contea i Juliana Nagelsmanna, no to su malo izgledne opcije za Napoli. Jedan od kandidata je i Monzin trener Raffaele Palladino. Spalletti ugovor s Napolijem ima još godinu dana. De Laurentiis mu nije čestitao na osvajanju titule niti ga je ijednom spomenuo u planovima za proslavu naslova prvaka.

Spalletti je propustio i konferenciju za novinare, a Corriere dello Sport javlja da će na kraju sezone sigurno napustiti Napulj. Spalletti je u Napoliju od jula 2021. godine i ostvario je 60 pobjeda u 93 utakmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()