Donio im Scudetto, a navijači mu ukrali auto: Sad su mu vratili njegov dio

Luciano Spalletti odlazi iz Napulja nakon historijske sezone

07.06.2023. 10:35
  • Podijeli:
spalletti twitter-6480352e58201.webp Foto: Twitter

Luciano Spalletti je Napoli vodio samo dvije sezone, ali je za tako kratko vrijeme s njim ostvario historijske uspjehe. U netom završenoj sezoni osvojio je italijanski naslov, prvi od 1990. i Maradonine ere. Osim toga, Napoli je pod Spallettijem prvi put u historiji izborio četvrtfinale Lige prvaka. Naravno, Spalletti je nakon toga postao heroj Napulja, iako je odmah nakon proslave Scudetta objavio da odlazi kako bi se godinu dana odmorio.

No nije Spaletti uvijek bio junak Napolitanaca. U jesen 2021., samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzeo klub, navijači Napolija ukrali su mu automobil. Italijanima omiljeni autić, Fiat Pandu, obećali su mu vratiti velikim transparentom izvješenim pred stadionom, na kojem je pisalo: "Spalletti, vratit ćemo ti Pandu čim odeš iz kluba!"

I doista, ultrasi Napolija održali su riječ. Ili barem djelomično. Došli su na Spallettijevu oproštajnu presicu s istim onim transparentom. Nosili su ga maskirani navijači, a zakrabuljeni su bili i ultrasi koji su glumili dostavljače s velikim paketom adresiranim na Spallettija.

On je zaprepašten otvorio kutiju i prasnuo od smijeha kada je vidio što je u njoj: volan od one Pande te dva CD-a koje je imao u autu kada su mu ga ukrali. Spalletti je sjajno raspoložen napravio još nešto, potpisao je priznanicu navijačima Napolija da su mu vratili Pandu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()