Dinamo se oglasio nakon huliganskih nereda i tragedije u Atini

Uhapšene ukupno 83 osobe

08.08.2023. 09:30
  • Podijeli:
dinamo slavko midzor pixsell 2-64d1ecaa11caf.webp Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Noć uoči utakmice AEK-a i Dinama u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka u Atini je došlo do navijačkih nereda i tragedije. Grčka policija je potvrdila kako je navijač AEK-a (29) preminuo nakon sukoba s Bad Blue Boysima u Atini. Šest osoba je završilo u bolnici, a 83 osobe su uhapšene, od čega 82 Hrvata.

Podsjetimo, uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka između aktuelnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atinu, gdje se danas od 20:45 treba odigrati prva utakmica. Odigravanje utakmice zasad je upitno, a sada su se oglasili i iz hrvatskog prvaka Dinama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()