Dinamo je prvak Hrvatske

Dinamo je tako nastavio dominaciju u hrvatskom fudbalu

30.04.2023. 20:05
  • Podijeli:
Dinamo_Matija Habljak Pixsell-644eaecd8084c.webp Foto: Matija Habljak / Pixsell

Dinamo je 24. put prvak Hrvatske. Ekipa Igora Bišćana odigrala je 0:0 s Hajdukom na Poljudu u derbiju 32. kola SuperSport HNL-a i tako četiri kola prije kraja obranila naslov prvaka te došla do šeste titule zaredom. Dinamo sad ima 12 bodova prednosti i Hajduk ga više ni matematički ne može stići.

Šesta titula zaredom
Dinamo je tako nastavio dominaciju u hrvatskom fudbalu koja traje još od titule Rijeke 2017. godine, a Zagrepčani su je pokvarili tek u zadnja dva izdanja SuperSport Kupa koji nisu osvojili. Pod Antom Čačićem Dinamo je u samom startu sezone napravio veliku prednost pred Hajdukom, a pobjedom u derbiju u 5. kolu s uvjerljivih 4:1 pobjegao je Hajduku na sedam bodova.

Kako je sezona odmicala, Dinamo je povećavao prednost, a u martu je protiv Osijeka imao priliku pobjeći na 14 bodova razlike, ali nije uspio. No, nakon te utakmice Dinamo je upao u krizu. Izgubio je od Šibenika 2:1, onda i u Puli 1:0 i u pet utakmica upisao je samo jednu pobjedu protiv Rijeke.

Nakon toga je odigrao 1:1 u gostima kod Gorice i onda izgubio u Kupu od Šibenika 2:1 što je bio konačni kraj Ante Čačića. Hajduk je došao na samo sedam bodova i uzdrmani Dinamo izgledao je kao da bi u spektakularnom krahu mogao i predati titulu Splićanima.

Čačić napravio veliku prednost pa je prosuo
Nova Dinamova uprava smijenila je Antu Čačića i vrlo brzo dovela Igora Bišćana koji je uspio stabilizirati momčad. Dobio je tri od četiri utakmice da bi danas u derbiju protiv Hajduka uspio potvrditi naslov prvaka.

U zadnja četiri kola Bišćan više neće moći cijediti momčad desetkovanu brojnim odlascima i priliku će konačno dobiti mladi igrači o kojima se priča još od zimske pauze nakon što ih je Čačić nekoliko poveo na zimske pripreme.

Osim kiksa u Kupu, Dinamo je tako odigrao još jednu rezultatski sjajnu sezonu. Pod vodstvom Ante Čačića uspio je ući u Ligu prvaka gdje je protiv Chelseaja upisao jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. No, ostao je bez Arijana Ademija i Mislava Oršića, a Čačić je prije odlaska neshvatljivo smanjio broj igrača u svlačionici.

Iz toga kuta bit će zanimljivo što će nova uprava i Igor Bišćan napraviti na ljeto i kako će Dinamo izgledati uoči još jednih europskih kvalifikacija. U tom kontekstu zadnje četiri utakmice su takođe važne jer bi u njima Bišćan mogao dobiti jasniju sliku na koga od klinaca može ozbiljno računati u novoj sezoni, piše Index.hr.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()