Demirović ne staje: Dva hica za 12 minuta protiv Šalkea

Nakon što je svojim golom u dresu Zmajeva srušio Crnu Goru, sjajni napadač je postigao dva brza pogotoka protiv Rudara

02.10.2022. 22:53
  • Podijeli:
Ermedin Demirović_Expa Pixsell-1664743661873.webp Foto: Expa / Pixsell

Fudbaleri Augzburga slavili su na gostovanju protiv Šalkea rezultatom 3:2, a dvostruki strijelac bio je bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Nakon što je svojim golom u dresu Zmajeva srušio Crnu Goru, sjajni napadač je postigao dva brza pogotoka protiv popularnih Rudara iz Gelzenkirhena.

Prvo je u devetom minutu načeo mrežu preciznim udarcem iskosa s desetak metara za 1:0, a već u 21. minutu dobro je ispratio akciju i ponovo je matirao golmana domaćina za 2:0.

Bio je to njegov četvrti bundesligaški gol sezone.

Nadu domaćima vratio je Simon Terode koji je u 33. minutu smanjio na 2:1, a Šalke je izjednačio preko Toma Krausa u 63. minutu.

Ipak, gost je do pobjede došao golom Andrea Hana u 77. minutu.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()