Defanzivac Aston Vile iskren: Nisam čuo za Zrinjski ranije

Utakmica Aston Vila – Zrinjski igra se večeras od 21 sat

05.10.2023. 10:14
  • Podijeli:
zrinjski birmingham hšk zrinjski 23-651dcc55b82f2.webp Foto: HŠK Zrinjski

Defanzivac Aston Vile Ezri Konsa rekao je da "zna da ih čeka teška utakmica" protiv Zrinjskog u Konferencijskoj ligi u četvrtak iako je priznao da nikada nije čuo za bh. prvaka.

Govoreći na press-konferenciji prije utakmice, Konsa je rekao:

-Jako se veselimo, ovo je naša prva utakmica kod kuće u evropskom takmičenju već neko vrijeme. Znamo koliko to znači navijačima i nama kao igračima. Za neke od nas to je bilo naše prvo iskustvo u Poljskoj igrajući evropski fudbal. Navikavamo se igrati daleko od kuće u drugoj zemlji. Nismo se mogli čuti pa smo morali odstupiti od našeg plana igre. Nije baš uspjelo, ali hoće ovaj put, kazao je Konsa te dodao:

“Nikada nisam čuo za ekipu s kojom igramo, to ipak nije uvreda prema njima. Gubili su 3:0 i uspjeli pobijediti 4:3, tako da znamo da nas čeka teška utakmica igre. Evropski fudbal uvijek će biti težak. Mora da rade nešto dobro ako su se kvalifikovali i u ovu Konferencijsku ligu. Moramo prihvatiti svaku utakmicu kako dolazi i ostvariti što više pobjeda. Villa Park je dom i kada igrate kod kuće znate da imate 40.000 ljudi iza sebe, guraju nas svaku utakmicu.”

Utakmica Aston Vila – Zrinjski igra se večeras od 21 sat, a sudiće Švajcarac Urs Šinder. Direktan TV prenos meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()