Danas tri šlagera na EP: Meč istine za Srbiju

Pred nam su tri izuzetno važna duela koja će dati mnoge odgovore u borbi za plasman u nokaut fazu

20.06.2024. 07:40
  • Podijeli:
srbija fss-66734bba7be7d.webp Foto: Fudbalski savez Srbije

Danas nas očekuje izuzetno bogat dan na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Pred nam su tri izuzetno važna duela koja će dati mnoge odgovore u borbi za plasman u nokaut fazu.

Od 15 sati prvu utakmicu drugog kola grupe C u Minhenu igraju Srbija i Slovenija. Jasno je da ovo možda i utakmica odluke i za jedne i druge. “Orlovi“ su u prvom kolu poraženi od Engleske (0:1), ali su pružili igru koja daje nadu da mogu vidjeti osminu finala, dok su Slovenci osvojili vrijedan bod protiv Danske.

Selektor Dragan Stojković je najavio dvije izmjene, a najvažnia je da se u početnu postavu vraća Dušan Tadić. Pobjednik ovog duela doći će u sjajnu poziciju pred posljednje kolo, dok bi poraženi došao u veoma težak položaj. U trećem kolu Srbija će igrati protiv Danske, a Slovenija protiv Engleske.

Drugo kolo ove grupe od 18 časova se zaključiti Engleska i Danska. Englezi nisu blistali protiv Srbije, ali su ostavrili cilj, što se ne može reći za Dance koji u slučaju poraza mogu doći u nezgodnu sitiaciju, iako je jasno da će im duel sa Srbijom biti odlučujući za prolaz dalje. Tim Gareta Sautgajta bi eventulanim pobjedom osigurao prolaz u osminu finala.

Za kraj dana prava poslastica. U drugoj utakmici grupe B sastaju se Španija i Italija. Obje selekcije na kontu imaju po tri boda i vrlo je lako moguće da gledamo taktičku utakmicu, obzirom da bi recimo sa remijem i jedni i drugi bili gotovo pa sigurni u osmini finala. Ipak, pobjeda nad velikim rivalom bi svakako dala puno samopouzdnja za nastavak takmičenja.

Podsjetimo, u prvoj utakmici drugog kola ove grupe Hrvatska i Albanija su remizirale odigravši 2:2. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()