Dan za pamćenje: Leverkuzen po prvi put u istoriji prvak Njemačke

I još jednom je Virc, ovog puta u 83. minutu podigao sve na noge, kada je snažnim udarcem poslao loptu u mrežu za 4:0.

14.04.2024. 21:02
  • Podijeli:
fk bajer leverkuzen, 10 feb 2024 - AP Photo Martin Meissner Tanjug-65c7e0be711db.webp Foto: AP Photo/Martin Meissner/Tanjug

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena novi su šampioni Njemačke.

Izabranici trenera Ćabija Alonsa su pred svojim navijačima savladali u 29. kolu Bundeslige ekipu Verdera iz Bremena sa 5:0 (1:0) i tako stigli do prve titule u istoriji kluba.

Nedjelja i 14. april 2024. ostaće zlatnim slovima upisani u istoriju "farmaceuta" koji su frantastičnim partijama cijele sezone uspjeli da i teoretski, pet kola prije kraja sezone, obezbijede nedostižnih 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajern.

Tako se prekinula strašna dominacija "bavarskog cara" od 11 uzastopnih titula, a posljednju put kada je neko bio prvak a da nije Bajern bilo je u sezoni 2011/12 kada je to uradila Borusija iz Dortmunda, prenosi b92.


Ni pobjeda Bajerna u subotu nije ništa poremetila, igrači Bajera bili su svjesni da imaju meč loptu u rukama i meč sa Verderom bio je eksplozija radosti i proslava svega urađenog u posljednjih osam mjeseci.

Na ulicama grada i na samom stadionu vladala je slavljenička atmosfera, a mreža gostiju iz Bremena zatresla se prvi put u 25. minutu, strijelac iz penala je bio Viktor Bonifejs.

U nastavku, tim Ćabija Alonsa je još pojačao i preko Granita Džake u 60. minutu stekao dva gola prednosti.

Kada je Florijan Virc u 68. minutu počistio paučinu za 3:0 udarcem sa 25 metara, nastala je prava euforija.

I još jednom je Virc, ovog puta u 83. minutu podigao sve na noge, kada je snažnim udarcem poslao loptu u mrežu za 4:0.

Nije se time zadovoljio, pa je u 90. minutu upisao i het-trik i to na asustenciju Grimalda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()