Da li smo izgubili dragulja: Selektor Njemačke prati Huseinbašića

Debitovao je za mladu reprezentaciju Njemačke, a uskoro bi mogao zaigrati i za A tim Elfa

13.02.2023. 22:21
  • Podijeli:
denis_huseinbasic_foto_YT-1668171842418.webp Foto: YouTube

Denis Huseinbašić, veznjak njemačkog bundesligaša Kelna, pominje se kao mogući fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Dok je Zvjezdan Misimović, direktor Zmajeva, poručivao kao je "Denis naš sto posto", ovaj fudbaler debitovao je za mladu reprezentaciju Njemačke.

A uskoro bi mogao zaigrati i za A tim Elfa.

Corriere dello Sport predstavio je mladog veznjaka pod naslovom "Huseinbašić je budućnost Njemačke", napisavši u tekstu kako ga prati i selektor njemačkog A tima Hans-Dieter Flick.

Inače, u tekstu koji je o veznjaku Kelna objavio Corriere dello Sporta navodi se kako su ga Jarčevi kupili za 500.000 eura (oko milion KM). Šest mjeseci kasnije postao je jedan od najbolji veznjaka Bundeslige i njemački mladi reprezentativac (učinak od tri gola u Bundesligi i jedan u UEFA Ligi Konferencije. Plus dvije asistencije...

"Prvo je igrao u B ekipi Kelna koja igra u Regionalnoj ligi Zapad. Ali nakon tri utakmice i četiri gola, trener Steffen Baumgart, odlučio mu je otvoriti vrata Bundeslige. Denis Huseinbašić, rođen u Erbachu 3. jula 2001. godine, ušao je u elitu bez strahopoštovanja (veznjak, 184 cm, desna noga, dres s brojem osam, ugovor do 2025). Za njega su interes počeli pokazivati i najveći njemački klubovi, Bayern Minhne i Borussija Dortmund, dok selektor Hansi Flick sa posebnom pažnjom prati njegov razvoj posebno nakon lošeg Svjetskog prvenstva u Kataru. Vizija igre, šut iz vana, ubačaj, kretnja bez lopte, dinamičnost, snaga u napadu, žestina u presingu. Zabijao je Borussiji M'Gladbach, Augsburgu i Werderu iz Bremena", navodi CdS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()